Als u Fries wilt horen

Wanneer men door dit boek interesse heeft gekregen om te horen hoe de Friese taal klinkt, dan zijn er goede mogelijkheden om geluidsbandjes aan te schaffen met Friese gesprekken. Men zal dan ervaren dat het een taal is die erg verschilt van zowel het Duits, het Nederlands, als het Deens, alhoewel het Fries natuurlijk in de loop der tijden wel door de drie talen benvloed is. cds met voorbeelden van de Friese taal en dialecten kunnen onder andere worden gekocht via Det Frisiske Institut in Bredstedt.

Daar heeft men ook een cd met opnames van uitzendingen in het Fries op Radio Sleeswijk-Holstein. De titel van deze cd is "Friesische Perspektiven".

De "Foriining for nationale Friiske" heeft een cd geproduceerd, waarop in het Fries een aantal Deense, Duitse en Friese novelles worden voorgelezen: "Naiere Tle t n i n fiir".

Bij de cd is een begeleidend boek gevoegd met de geschreven Friese tekst. Als men zich tot het Instituut wendt zijn er nog veel meer mogelijkheden voor verdere studies van Friese dialecten.